Τραγανή τηγανίτα από πατάτες και αυγά μάτια

Τραγανή τηγανίτα από πατάτες και αυγά μάτια

Μια τραγανιστή, λαχταριστή λιχουδιά για όλους! 

 

Υλικά (Για 2 άτομα)

  • 2  πατάτες Καρπός Φροντίδας  καθαρισμένες
  • 4 αβγά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι  και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι

 

Εκτέλεση

Τρίβουμε τις πατάτες στη χοντρή πλευρά ενός τρίφτη πάνω σε μια καθαρή πετσέτα. Σφίγγουμε την τριμμένη πατάτα μέσα στην πετσέτα ώστε να στεγνώσει από τα πολλά υγρά.

 

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι  ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί χωρίς να κάψει.

 

Ρίχνουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε με ένα πιρούνι, ώστε να πιάσουν όλο το τηγάνι.

 

Τις αφήνουμε περίπου 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά να πάρουν χρώμα και τις γυρίζουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα και η άλλη πλευρά.  Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε την τηγανίτα σε ένα ζεστό πιάτο.

 

Με λίγο ακόμα ελαιόλαδο μαγειρεύουμε τα αυγά μελάτα και τα σερβίρουμε πάνω στην τηγανίτα.

 

Πασπαλίζουμε  με το τυρί.

 

Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι!