Τι έγραψε η Ελένη Ψυχούλη για τον Καρπό φροντίδας

H αγαπημένη μας Ελένη Ψυχούλη έμαθε για τις πατάτες Καρπός φροντίδας, τις δοκίμασε και μετά έγραψε γι’ αυτές… Την ευχαριστούμε από καρδιάς!

 

“Μια πατάτα με κοινωνική συνείδηση.

 

Είναι νόστιμη, γλυκιά, ζουμερή, όπως και να τη μαγειρέψεις. Αγνή, από σπόρο που δεν είναι γενετικά τροποποιημένος, καλλιεργείται με τις πιο ορθές καλλιεργητικές πρακτικές, που σημαίνει ότι σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας υπάρχει αυστηρός έλεγχος κι αυτό είναι σημαντικό, καθώς όλοι ξέρουμε πόσο επικίνδυνα είναι τα ανεξέλεγκτα χημικά, ιδιαίτερα στα λαχανικά που μεγαλώνουν κάτω από τη γη.

 

Όμως ο Καρπός Φροντίδας της McCain είναι κάτι παραπάνω από μια πεντανόστιμη πατάτα. Είναι μια συγκινητική προσπάθεια να επιβιώσουν οι μικροί, απομονωμένοι καλλιεργητές της Πέλλας, στο ακριτικό χωριό Νότια, με το εύφορο έδαφος, που ευνοεί την καλλιέργεια της πατάτας. Κάθε φορά που την επιλέγεις στο σούπερ-μάρκετ, βοηθάς σε μια δύσκολη στιγμή για τον τόπο, κάποιους αγρότες. Βοηθάς να μείνουν στο τόπο τους, να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να έχουν ένα σταθερό εισόδημα.

 

Γιατί η νοστιμιά αλλά και η σωστή διατροφή, μπορεί να είναι και κοινωνική ευθύνη!”

 

Μπείτε στο «Πιρούνι» και ανακαλύψτε περισσότερες προτάσεις, συνταγές και tips από το γευστικό σύμπαν της Ελένης Ψυχούλη.