Ταραμοσαλάτα με πατάτες Καρπός φροντίδας

Η εμβληματική σαλάτα της Καθαράς Δευτέρας σε μια ευφάνταστη εκδοχή της

 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά

 

Υλικά για 5-6 άτομα

  • 2 πατάτες Καρπός φροντίδας καλά πλυμένες με τη φλούδα τους
  • 60-70 γρ. λευκός ταραμάς
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο καλής ποιότητας ή μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο
  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 1 κ.γ. άνηθο
  • Λευκό πιπέρι

 

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα μέσα σε αλατισμένο νερό να τις σκεπάζει μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 30-40 λεπτά).

 

Βάζουμε το κρεμμύδι μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό για να φύγει η αψάδα του.

 

Όταν βράσουν οι πατάτες τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, τις ξεφλουδίζουμε και τις κομματιάζουμε.

 

Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ το χυμό λεμονιού με το νερό, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το λευκό πιπέρι, τον ταραμά και τις πατάτες. Χτυπάμε τα υλικά για ένα λεπτό να πολτοποιηθούν και να αποκτήσουν τη μορφή μους και στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο.

 

Αν θέλουμε τον ταραμά πιο ρευστό προσθέτουμε λίγο ακόμα κρύο νερό.