Συνταγή για Πατάτες Ογκρατέν

Η κλασική εκδοχή ενός υπέροχου πιάτου

 

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά

 

Υλικά για 6 άτομα

  • 1,5 κιλό πατάτες Καρπός φροντίδας
  • 1 κεσεδάκι (200γρ) τυρί σε κρέμα (cream cheese)
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 2 συσκευασίες κρέμα γάλακτος των 200ml
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν έχοντας προσθέσει τον κύβο λαχανικών.

 

Τις βγάζουμε και τις ξεφλουδίζουμε χλιαρές. Εν συνεχεία, τις κόβουμε σε φέτες πάχους 1,5 εκατοστού.

 

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι και το γεμίζουμε με τις πατάτες. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.

 

Ψήνουμε στους 180οC-200οC σε προθερμασμένο φούρνο για 50 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν.