Συνταγή για Hasselback πατάτες Καρπός φροντίδας

Μία πρωτότυπη ιδέα για μία καλοφροντισμένη γαρνιτούρα

 

Για 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 60-70 λεπτά

 

Υλικά

  • 4 πατάτες Καρπός φροντίδας ιδίου μεγέθους καλά πλυμένες με την φλούδα η καθαρισμένες.
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο

 

Χαράσσουμε με ένα μικρό μαχαίρι τις πατάτες ανά 0,5 εκ περίπου σχεδόν μέχρι κάτω χωρίς όμως να τις κόψουμε τελείως και διαλυθεί η πατάτα.

 

Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.

 

Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε προσπαθώντας προσεκτικά να πάει το αλάτι μέχρι μέσα στις εγκοπές.

 

Βάζουμε σε 2 από τις εγκοπές κάθε πατάτας από 1 φύλλο δάφνης. Μπορούμε να βάλουμε και δενδρολίβανο ή θυμάρι αλλα η κλασική εκδοχή είναι με φύλλα δάφνης.

 

Ψήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα στους 180° C ή μέχρι να μπορούμε να τρυπήσουμε τις πατάτες με το μαχαιράκι και οι φέτες να έχουν γίνει τραγανές στην άκρη τους.

 

Πασπαλίζουμε με το βούτυρο ή κάποια σάλτσα όπως πέστο και λίγο έξτρα αλάτι και πιπέρι και τις σερβίρουμε σαν γαρνιτούρα.