Σούπα βελουτέ με πράσο και πατάτες Καρπός φροντίδας

Σούπα βελουτέ με πράσο και πατάτες Καρπός φροντίδας

Μια συνταγή για το γιορτινό τραπέζι σας

 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά

 

Υλικά για 6 άτομα

  • 3 πατάτες Καρπός φροντίδας καθαρισμένες και κομμένες σε ζαράκια.
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια πράσα σε ροδέλες (μόνο το άσπρο τους)
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και λευκό πιπέρι
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 6 φέτες μπέικον

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα, και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πράσα σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπασμένα με καπάκι μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 5 λεπτά).

 

Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, τη δάφνη, το μοσχοκάρυδο και τις πατάτες και σιγοβράζουμε τη σούπα μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά (περίπου 25 λεπτά).

 

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, βγάζουμε το φύλλο δάφνης, μεταφέρουμε τη σούπα στο μίξερ λίγη – λίγη και τη χτυπάμε για 1 λεπτό με προσοχή μέχρι να γίνει ομοιογενής πολτός (βελουτέ).

Τη βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε πριν σερβίρουμε.