Πουρές πατάτας

Υλικά για 6 άτομα:

  • 1 κιλό πατάτες Καρπός Φροντίδας πλυμένες καλά
  • 250 ml ζεστό γάλα
  • 50 γρ βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, πιπέρι λευκό

 

Εκτέλεση:
Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ώστε να τις καλύπτει. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, σκεπάζουμε με το καπάκι και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 40 λεπτά). Θα πρέπει με ένα λεπτό μαχαιράκι να τρυπιούνται χωρίς αντίσταση.

 

Τις στραγγίζουμε και μετά από λίγη ώρα τις κρατάμε μία-μία με την βοήθεια μιας πετσέτας και τις ξεφλουδίζουμε με ένα μαχαιράκι.

 

Λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι ή με μύλο λαχανικών ή με μια πρέσα για πουρέ, προσθέτοντας το ζεστό γάλα και το βούτυρο με τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά με μια μεγάλη κουτάλα.

 

Αποφεύγουμε να λιώνουμε τις πατάτες για πουρέ με μπλέντερ γιατί αποκτούνε μαστιχωτή υφή.

 

Περιχύνουμε την επιφάνεια του πουρέ με το ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.

 

Τον διατηρούμε κάπου ζεστό μέχρι να σερβίρουμε.