Πατατοσαλάτα, H Ελληνική

Και εύκολη και με υπέροχη εμφάνιση

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες Καρπός φροντίδας
  • ½ φλ. λιαστές κομμένα στη μέση
  • 12 ελιές χωρίς τα κουκούτσια
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κ.σ. άνηθο

 

Για το dressing

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. χυμό λεμόνι ή ξίδι
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/3 φλ. νερό
  • ¼ κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 γεμάτες κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 40 λεπτά (εξαρτάται από το μέγεθος κάθε πατάτας).

 

Θα πρέπει να μπορούμε να τις τρυπάμε με ένα μικρό μαχαιράκι χωρίς αντίσταση. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

 

Μέσα σε ένα βαζάκι ή σε ένα μπλεντεράκι χτυπάμε τα υλικά για το dressing μέχρι να δέσει.

 

Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι σ’ ένα μπολ με νερό και παγάκια για 10 λεπτά, για να γίνει πιο απαλό στη γεύση.

 

Κρατάμε μια-μια τις πατάτες με τη βοήθεια μιας πετσέτας και αφαιρούμε με ένα μικρό μαχαιράκι τη φλούδα.

 

Τις κόβουμε σε κομμάτια μέσα σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε.

 

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το dressing, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.