Πατατοσαλάτα

Υλικά για 6 άτομα:

  • 1 κιλό πατάτες Καρπός Φροντίδας
  • Μερικά τοματίνια κομμένα στην μέση
  • Μερικές ελιές χωρίς τα κουκούτσια
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για το dressing

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμόνι η ξύδι
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/3 φλιτζάνι νερό
  • 1 πρέζα μαύρη ζάχαρη
  • 2 γεμάτες κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε άφθονο αλατισμένο νερό για 40 λεπτά (εξαρτάται από το μέγεθος κάθε πατάτας). Για να καταλάβετε ότι είναι έτοιμες, θα πρέπει να μπορούμε να τις τρυπάμε με ένα μικρό μαχαιράκι χωρίς αντίσταση.
Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Μέσα σε ένα βαζάκι ή σε ένα μπλεντεράκι χτυπάμε τα υλικά για το dressing μέχρι να δέσει.
Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι σε ένα μπολ με νερό και παγάκια για 10 λεπτά για να γίνει ποιο απαλό στην γεύση.
Κρατάμε μια-μια τις πατάτες με τη βοήθεια μιας πετσέτας και αφαιρούμε με ένα μικρό μαχαιράκι τη φλούδα.
Τις κόβουμε σε κομμάτια μέσα σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το dressing, ανακατεύουμε ελαφρά και μετά από 5 λεπτά σερβίρουμε.