Πατατοκρoκέτες με πατάτες Καρπός φροντίδας

Πεντανόστιμο finger food για τις γιορτές αλλά και κάθε μέρα

 

Υλικά
Για 20-22 κροκέτες

  • 700 γρ. πατάτες Καρπός φροντίδας
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 κρόκο αυγού
  • Μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας τριμμένο

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°-180°C για 40 περίπου λεπτά. Μπορούμε για οικονομία να χρησιμοποιήσουμε τον φούρνο ενώ ψήνουμε και ένα άλλο φαγητό.

 

Ενώ είναι ακόμα ζεστές τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε με ένα μύλο λαχανικών ή πρέσα πουρέ.

 

Προσθέτουμε τον κρόκο, το μοσχοκάρυδο, το αλατοπίπερο, το τυρί, ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.

 

Μείγμα για το πανάρισμα

  • 1 μπολ με 5 κ.σ. αλεύρι
  • 1 μπολ με 2 αυγά χτυπημένα καλά
  • 1 μπολ με 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη ή Panko (ασιατική τριμμένη φρυγανιά)

 

Τις πανάρουμε αφού τις βάλουμε διαδοχικά στο μπολ με το αλεύρι, μετά στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά και τέλος στο τρίτο φροντίζοντας να καλυφθούν με τη φρυγανιά.

 

Αφήνουμε για 10 λεπτά ή περισσότερο στο ψυγείο και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα σε δυνατή φριτούρα με καλαμποκέλαιο.

 

Μπορούμε να προσθέσουμε στην κροκέτα 100 γραμμάρια από άλλα υλικά ψιλοκομμένα, όπως ζαμπόν ή μπέικον.