Πατατοκεφτέδες με Κολοκυθάκια

Μια συνταγή από την Νότια

 

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 3-4 μέτριες πατάτες Καρπός φροντίδας
  • 1 μικρό κολοκυθάκι
  • 1 μέτριο αβγό
  • Μία σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουτ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας άνιθος, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

Πλένετε και ξεφλουδίζετε τις πατάτες. Τις τρίβετε στον τρίφτη (όχι πολύ λεπτές) και τις αφήνετε να στραγγίξουν.

 

Εν συνεχεία, πλένετε το κολοκυθάκι , το τρίβετε στον τρίφτη (όχι πολύ λεπτό) και το στύβετε σε ένα τρυπητό να φύγουν τα υγρά.

 

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε τις πατάτες , το κολοκυθάκι, το αβγό, το αλεύρι, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

 

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνετε το υλικό από το μπολ (όσο χωράει στο κουτάλι πιέζοντας το μίγμα ελαφρά) και το ρίχνετε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι. Τηγανίζετε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσει. Τοποθετείτε τους πατατοκεφτέδες σε μια πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.