Πατάτες της Δούκισσας με πατάτες Καρπός φροντίδας

Ένα λαχταριστό σνακ “από σπίτι”

 

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. πατάτες Καρπός φροντίδας καλά πλυμένες με τη φλούδα
  • 2 κρόκους αυγών
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, λευκό πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 4 κ.σ. κίτρινο σκληρό τυρί

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 30 λεπτά). Τις σουρώνουμε και βάζουμε σε ζεστό φούρνο στους 200°C για 5-6  λεπτά να στεγνώσουν. Το μυστικό είναι ότι οι μαγειρεμένες πατάτες πρέπει να είναι όσο πιο στεγνές γίνεται.

 

Τις ξεφλουδίζουμε και με τη βοήθεια μιας καθαρής πετσέτας και ενός μικρού μαχαιριού και τις λιώνουμε ενώ είναι ζεστές. Εναλλακτικά τις κόβουμε στη μέση και αδειάζουμε το εσωτερικό με ένα κουτάλι.

 

Κάνουμε ένα μείγμα με τις πατάτες, τα αυγά, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.

 

Με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής κάνουμε ροζέτες στο μέγεθος ενός μικρού μανταρινιού με το μείγμα πάνω σε μια λαδόκολλα.

 

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.