Πατάτες σωτέ

Μια μυρωδάτη συνταγή για το καθημερινό τραπέζι

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 800 γρ πατάτες καρπός φροντίδας
  • 1/3 φλιτ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
  • 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες.

 

Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαγειρευτούν αλλα να μην μαλακώσουν εντελώς (περίπου 20 λεπτά από την στιγμή που θα βράσει το νερό).

 

Εναλλακτικά μπορούμε να τις ψήσουμε έτσι ολόκληρες και με την φλούδα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 35 λεπτά.

 

Τις κόβουμε με ένα λεπτό μαχαίρι προσεκτικά σε φέτες πάχους 0,5 εκ και τις μεγάλες φέτες στην μέση.

 

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και προσθέτουμε τις πατάτες. Εάν δεν έχετε μεγάλο τηγάνι εκτελείτε την συνταγή σε 2 δόσεις.

 

Σωτάρουμε καλά μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα από την μια πλευρά και τις γυρνάμε.

 

Μόλις πάρουν χρώμα και από αυτήν την πλευρά προσθέτουμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο να πάνε παντού και μετα από 1 λεπτό το βούτυρο.

 

Κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα πριν σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.