Πατάτες Μπουλανζέρ

Ένα πλούσιο πιάτο

 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά

 

Υλικά (Για 4 άτομα)

  • 1 κιλό πατάτες Καρπός φροντίδας, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, καθαρισμένα, κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • 15 φυλλαράκια φρέσκο φασκόμηλο ή θυμάρι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό (λαχανικών, κοτόπουλο ή βοδινό)
  • 40 γρ. βούτυρο

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

 

Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος τύπου πυρέξ και το βουτυρώνουμε.

 

Τοποθετούμε μια στρώση από τις φέτες πατάτας στο σκεύος, μετά μια στρώση από τις φέτες κρεμμυδιού, και μετά πασπαλίζουμε με το φασκόμηλο και αλατοπίπερο.

 

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, εναλλάσσοντας τις στρώσεις πατάτας και κρεμμυδιού, και τελειώνοντας με μια στρώση από πατάτες.

 

Ρίχνουμε τον ζωμό πάνω από τις πατάτες και μετά πασπαλίζουμε με τα ολόκληρα φύλλα φασκόμηλου.

 

Βάζουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο πάνω στις πατάτες.

 

Τοποθετούμε το σκεύος ψηλά στον φούρνο και μαγειρεύουμε για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαγειρευτούν οι πατάτες και οι πάνω να γίνουν τραγανές.