Πατάτες με λουκανικάκια

Υλικά για 6 άτομα:

  • 500 γρ πατάτες Καρπός Φροντίδας, καθαρισμένες, κομμένες σε κυβάκια
  • 500 γρ λουκάνικα για hot-dog σε φέτες πάχους 2 εκ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λευκό, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ βούτυρο
  • 250 γρ κέτσαπ
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 ½ λίτρo κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει μαγειρεύουμε τις πατάτες για 10 λεπτά και τις σουρώνουμε.
Σε άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει (περίπου 10 λεπτά). Προσθέτουμε τα λουκανικάκια, τις πατάτες, την κρέμα γάλακτος και την κέτσαπ. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε 10 λεπτά να κάτσει πριν σερβίρουμε.