Πατάτες με φλούδες και μπέικον στο φούρνο

Μια λαχταριστή συνταγή από το χωριό Νότια

 

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 8 μικρές Πατάτες Καρπός φροντίδας
  • 150γρ μπέικον, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση
Πλένετε καλά τις πατατούλες με τη φλούδα και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί.

Με ένα μαχαίρι χαράζετε κατά μήκος και μέχρι τη μέση την κάθε πατάτα ανοίγοντας το κόψιμο προσεκτικά κατά 0,5 εκατοστά. Τις γεμίζετε με το ψιλοκομμένο μπέικον και τις βάζετε σε ταψί.

 

Ψήνετε για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, αφού προηγουμένως έχετε καλύψει το ταψάκι με αλουμινόχαρτο.

 

Δοκιμάζετε αν ψήθηκαν με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι. Θα πρέπει η οδοντογλυφίδα να μπαίνει χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση στην πατάτα και να βγαίνει καθαρή.

 

Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

 

Ιδανικός μεζές και για τσίπουρο