Πάσχα: Αρνάκι φούρνου σκορδάτο με λεμονάτες πατάτες Καρπός φροντίδας

Γιατί και το αναστάσιμο τραπέζι θέλει τις πατατούλες μας

 

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 κιλά αρνάκι σπάλα ή μπούτι
  • 2 κιλά πατάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο χωρίς την εσωτερική πράσινη ουρίτσα του
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο φρέσκο ή φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Χυμό από 1-2 λεμόνια
  • 3 ποτήρια νερό ή ζωμό της αρεσκείας σας μαζί με ανακατεμένη τη μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε καλά και το αλατοπιπερώνετε. Το βάζετε σε ταψί ή πήλινο σκεύος με καπάκι. Πασπαλίζετε με το αλάτι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το λάδι και τη μουστάρδα. Αφήνετε να μαριναριστεί τουλάχιστον 1 ώρα εκτός ψυγείου σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη.

 

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες ή σε όποιο άλλο σχήμα επιθυμείτε. Τις αλατοπιπερώνετε καλά και τις τοποθετείτε-αραδιάζετε στο ταψί, γύρω από το κρέας με το νερό ή ζωμό και τα φύλλα δάφνης.

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C.

 

Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι και σιγοψήνετε για 2 ώρες περίπου.

 

Κατόπιν, ξεσκεπάζετε το φαγητό. Ραντίζετε το φαγητό με το λεμόνι, δυναμώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου σας στους 220°C. Ψήνετε για άλλα 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά το κρέας και οι πατάτες.

 

Σερβίρετε πασπαλισμένο με ρίγανη