Οι πιο τέλειες πατάτες φούρνου

Πώς φτιάχνονται; Το μυστικό ίσως κρύβεται μέσα στην κουζίνα σας…

 

Ίσως να νομίζετε ότι οι πατάτες στο φούρνο είναι ένα τόσο απλό και κλασικό φαγητό, που δεν κρύβει καθόλου μυστικά: Απλώς κόβουμε μερικές πατάτες, τις βάζουμε σ’ ένα ταψάκι με ελαιόλαδο και μετά κατευθείαν στο φούρνο.

 

Κι όμως! Υπάρχει ένα “μυστικό” συστατικό που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε κουζίνα και μπορεί να δώσει στις πατάτες σας τόσο το χρυσαφένιο χρώμα όσο και την τραγανή υφή που όλοι λατρεύουμε. Ο λόγος για το κορν φλάουρ! Αυτό είναι το συστατικό που βοηθά ώστε οι πατάτες να γίνουν τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά, απορροφώντας την υγρασία.

 

Η μέθοδος απλή: Κόψτε τις πατάτες σας σε στικ πάχους μισού εκατοστού περίπου, ώστε και να ψηθούν σωστά και να είναι τραγανές. Πριν τις βάλετε στο ταψί στεγνώστε τες με λίγο χαρτί κουζίνας, καθώς η υγρασία στην επιφάνειά τους δεν αφήνει το λάδι να τους δώσει την επιθυμητή τραγανή υφή. Αφού τις στεγνώσετε, πασπαλίστε με λίγο κορν φλάουρ, περίπου 2 κουταλιές της σούπας αρκούν για ένα κιλό πατάτες. Καλύψτε κάθε στικ πατάτας με λάδι (2-4 κουταλιές της σούπας αρκούν για ένα κιλό πατάτες). Τέλος, προθερμάνετε τον φούρνο και αφήστε τις πατάτες να ψηθούν για 20 με 25 λεπτά, γυρίζοντάς τες μία φορά στο μισό χρόνο. H ιδανική θερμοκρασία για τον φούρνο είναι οι 230C.

 

Καλή σας όρεξη!

 

Πηγή: www.independent.co.uk