Οι πατάτες γιορτή – από τα χεράκια της Ελένης Ψυχούλη

Μια συνταγή της Ελένης Ψυχούλη για τον Καρπό φροντίδας

 

H Ελένη Ψυχούλη αγαπάει το καλό φαγητό και τα εκλεκτά υλικά του τόπου μας. Γι’ αυτό μοιράζεται μαζί μας μια αγαπημένη της συνταγή, με πατάτες Καρπός φροντίδας, η οποία μπορεί να αλλάξει όλη μας τη διάθεση.

 

Διαβάστε παρακάτω πώς χαρακτηρίζει η Ελένη Ψυχούλη τις πατάτες Καρπός φροντίδας, αλλά και τι αναφέρει για αυτή τη μοναδική συνταγή…

 

“Μια πατάτα ζουμερή, γλυκιά σαν κάστανο, που ταιριάζει σε όλα τα μαγειρέματα, από τη Νότια, της ακριτικής Πέλλας. Αυτή η συνταγή, είναι η αγαπημένη μου. Την φτιάχνεις μια καθημερινή, σαν κύριο πιάτο και όλα μέσα σου μεταμορφώνονται σε ευτυχία. Σ’ αυτήν την περίπτωση, κάνεις ολοκληρωμένο το έγκλημα, τουτέστιν μόλις ψηθούν, ρίχνεις πάνω τους μερικές φέτες τυρί του τοστ, που θα τις αγκαλιάσει και θα λιώσει μαστιχωτά πάνω τους. Την μαγειρεύεις στο γιορτινό τραπέζι, δεν μένει ψίχουλο. Το τραγανό μπέικον πάνω της, δίνει ένταση σε όποιο πουλερικό ή κρέας θέλεις να συνοδέψει μια πατάτα”.

 

Υλικά για 6-7 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες Καρπός φροντίδας
  • 1 συσκευασία μπέικον κομμένο σε φετάκια
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι-πιπέρι

 

Δείτε τη συνέχεια εδώ