ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Για να γραφτεί μια όμορφη ιστορία φροντίδας, χρειάζονται οι πιο σπουδαίοι σύμμαχοι!

Η πρωτοβουλία της McCain Hellas, για τη δημιουργία του προϊόντος «Καρπός φροντίδας», σίγουρα δεν θα είχε την ίδια δυναμική χωρίς τη σημαντική υποστήριξη του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αλλά και χωρίς την πολύτιμη συνεργασία του Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού και της κοινωνικής πρόνοιας. Το ΙΣΝ στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στη σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού. Έτσι, με μεγάλη χαρά στάθηκε δίπλα σε ακόμα μια καλά οργανωμένη πρωτοβουλία όπως αυτή της McCain, που προβλέπεται να προσφέρει αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην ελληνική κοινωνία.

 

Από το 1996 μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) έχει διαθέσει συνολικά €1,5 δισεκατομμύρια ($1,8 δισεκατομμύρια), μέσω 3.534 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 111 κράτη ανά τον κόσμο.

 

Η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα. Σχεδιασμένο από τον Renzo Piano, περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί επιβεβαίωση της δέσμευσης του Ιδρύματος στο μέλλον της χώρας, καθώς και μοχλό σημαντικής βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης.Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Το ελληνικό Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι ο εθνικός συνεργάτης του ευρωπαϊκού Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Σκοπός του CSR Hellas είναι να προάγει την ιδέα και τις αξίες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μέσα στο ελληνικό επιχειρησιακό περιβάλλον και την ευρύτερη κοινωνία, με απώτερο στόχο την ισόρροπη επίτευξη κερδοφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Γι’ αυτό, ήδη από το 2013 αγκάλιασε την ιδέα της McCain, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να οργανώσει την πρώτη φάση αυτής της μεγάλης προσπάθειας: Τον διάλογο με τα ενδιαφερόμενα μέρη, ο οποίος ανέδειξε ποιες ήταν οι μεγάλες ανάγκες που θα έπρεπε να καλυφθούν.

 

Το Δίκτυο CSR HELLAS είναι ένα μη κερδοσκοπικό επιχειρηματικό σωματείο με έδρα την Αθήνα που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000 από μια ομάδα 3 επιχειρηματικών φορέων και 13 επιχειρήσεων. Τα μέλη του ανέρχονται σε 126 επιχειρήσεις και 7 επιχειρηματικούς φορείς. Επιπλέον έχει το συντονισμό της Συντονιστικής Γραμματείας του Ελληνικού Δικτύου του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UN Global Compact) και εκπροσωπεί το Παγκόσμιο Δίκτυο CSR 360 στην Ελλάδα.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έδειξαν στην πράξη τη φροντίδα τους!

3Δ ΑΕ

Η Eταιρεία 3Δ Α.Ε. με την πλήρη γκάμα εξοπλισμού και υπηρεσιών, όπως ραντάρ καιρού, αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί και αριθμητικά μετεωρολογικά μοντέλα έχει εγκαταστήσει στη Νότια Μετεωρολογικό Σταθμό για την αρτιότερη υποστήριξη της πρωτοβουλίας Καρπός φροντίδας.

Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι ένας κοινωφελής εκπαιδευτικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1904 στη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Παραμένοντας πάντα προσηλωμένη στη μοναδική δυναμική συνύπαρξη θεωρίας και πράξης, η Σχολή βοήθησε ιδιαίτερα, μέσα από τον συμβουλευτικό ρόλο της.

BASF

Η BASF είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στο είδος της. Το εύρος των προϊόντων της εκτείνεται από χημικά, πλαστικά, προϊόντα υψηλής απόδοσης έως τα προϊόντα φυτοπροστασίας, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Χάρη στη μεγάλη της εμπειρία, έπαιξε βασικό ρόλο σε κύρια σημεία της αγροτικής παραγωγής.

Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς στάθηκε αρωγός της όλης προσπάθειας, αποδεικνύοντας τη σταθερή θέλησή της για προσφορά. Μέσα από την τεχνογνωσία της σε οικονομικά θέματα, παρείχε εργαλεία που διευκόλυναν σημαντικά τις διαδικασίες ώστε το μόνο μέλημα των μικροκαλλιεργητών της Νότιας να ‘ναι το πώς θα δημιουργήσουν το καλύτερο δυνατό προϊόν.