Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Φρέσκες πατάτες με τη φροντίδα των καλλιεργητών του χωριού Νότια, στην Πέλλα

Όταν η McCain, σε ανοιχτό διάλογο με τους συμμετόχους της, οραματίστηκε μια καινοτόμο πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο στόχος ήταν να βοηθήσει Έλληνες καλλιεργητές να μπορέσουν, σε μια δύσκολη συγκυρία, να μείνουν στον τόπο τους, να στηρίξουν τις οικογένειές τους, την κοινωνία που ζουν αλλά και τη χώρα μας. Στο ταξίδι της αναζήτησης για τον τόπο που πληρούσε τις προδιαγραφές -κοινωνικές, οικονομικές και εδαφολογικές – η πυξίδα έδειξε το ακριτικό χωριό Νότια, στον Νομό Πέλλας! Το εύφορο έδαφος ήταν ιδανικό για να καλλιεργηθεί ένας εξαιρετικός σπόρος πατάτας και χάρη στο μεράκι και την καθημερινή φροντίδα των μικροκαλλιεργητών της περιοχής, ο σπόρος απέδωσε καρπό: Έναν Καρπό φροντίδας!

 

Καρπό φροντίδας για τους αγρότες που, με τη στήριξη της McCain, έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν με όλους εμάς τα προϊόντα τους. Καρπό φροντίδας για εμάς που θα απολαύσουμε αληθινή γεύση καλοδιαλεγμένης πατάτας και με τη σειρά μας θα δώσουμε προστιθέμενη αξία στο καθημερινό μας τραπέζι. Ο Καρπός φροντίδας φιλοδοξεί με τη στήριξη όλων μας να μοιράσει φροντίδα σε κάθε σπιτικό.

 

Αγκαλιάστε αυτή την προσπάθεια δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή σας στους ντόπιους παραγωγούς, ώστε να συνεχίσουν να εκπαιδεύονται και να λαμβάνουν την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη, για να μπορούν να κάνουν αυτό που αγαπούν: Να παράγουν τα προϊόντα τους στηρίζοντας τις οικογένειές τους, την τοπική κοινωνία και την Ελληνική πρωτογενή παραγωγή.

 

Κάντε μια κίνηση φροντίδας για την τοπική αγροτική απασχόληση, βάλτε ό,τι πιο φρέσκο και γευστικό στο καθημερινό τραπέζι σας!


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΗΧΗΣΗ

Φροντίζουμε τον διπλανό μας, φροντίζουμε τη χώρα μας


made-with-care

Φροντίδα σημαίνει… μια πρωτοβουλία αγάπης, που έχει ως στόχο να εξασφαλίσει σε Έλληνες αγρότες και τις οικογένειές τους, όχι μόνο τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, αλλά και τη δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Απώτερος σκοπός της McCain είναι να δείξει έναν δρόμο για το πώς μια εταιρεία μπορεί να προάγει με ορθό τρόπο το κοινό καλό, ώστε ακόμα περισσότερες τέτοιες ενέργειες να δημιουργηθούν, στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας.

 

Γιατί αυτό είναι τελικά το μήνυμα της συγκεκριμένης προσπάθειας:

Φροντίδα από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο…

 

Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, η αγροτική απασχόληση και η γεωργία μπορούν να δώσουν ξανά τη λύση!


ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Προσφορά φροντίδας σε 12 κοινωφελείς φορείς


Μια πρωτοβουλία του Καρπού φροντίδας σε συνεργασία με το «Μπορούμε», για καλό σκοπό

 

Ο Καρπός φροντίδας αποτελεί μια προσπάθεια που έχει ως σκοπό τη στήριξη των Ελλήνων μικροκαλλιεργητών που ζουν σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας. Επειδή όμως η “φροντίδα” αποτελεί επίκεντρο κάθε δράσης μας, αποφασίσαμε να προσφέρουμε 50 τόνους πατάτας, ένα μέρος δηλαδή από τις καλλιέργειες των παραγωγών του χωριού Νότια, της Πέλλας, σε ανθρώπους που το χρειάζονται.

 

Με τη συντονιστική βοήθεια του «Μπορούμε», 12 κοινωφελείς φορείς από τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έσπευσαν στη Νότια για να παραλάβουν τις πατάτες, οι οποίες και άμεσα -σε κάποιες περιπτώσεις την ίδια μέρα- προσφέρθηκαν σε μερικές εκατοντάδες ωφελούμενους των κοινωφελών φορέων.

 

Το σύνθημα του Μπορούμε είναι «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη» και εμείς φροντίσαμε ώστε να ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη σπουδαία προσπάθειά του!


ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ / ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Οι μικροκαλλιεργητές βάζουν όλη τη φροντίδα τους κάθε μέρα


Ως επίκεντρο της όλης προσπάθειας επελέγη, ύστερα από έρευνα, το εύφορο χώμα του χωριού Νότια, της Πέλλας. Σε αυτή την περιοχή, όπου κυριαρχούν οι υψομετρικές διαφορές ανάμεσα στα γεμάτα δέντρα όρη και την πεδιάδα στην οποία δίνει ζωή ο Αλμωπός ποταμός, το υγρό και ηπειρωτικό κλίμα είναι που κάνει τη διαφορά, για την καλλιέργεια πατάτας με υψηλή διατροφική αξία.

 

Κατά τα πρώτα στάδια της όλης ενέργειας, έμφαση δόθηκε στην επιλογή μικρών αποκλεισμένων αγροτών, αλλά και νέων ανέργων που επέστρεψαν στον τόπο τους με αντικείμενο την καλλιέργεια της φρέσκιας πατάτας.

 

Έτσι, η McCain βρίσκεται σήμερα σε αρμονική συνεργασία με όλους τους μικροκαλλιεργητές, φροντίζοντας να έχουν τους ποιοτικότερους, πιστοποιημένους σπόρους, δημιουργώντας τις καλύτερες υποδομές και εξασφαλίζοντάς τους υψηλή τεχνογνωσία, οικονομική ρευστότητα, αλλά και εκπαίδευση, ώστε να μπορούν να παράγουν το προϊόν του τόπου τους, που στόχο έχει να μπει σε όλα τα σπίτια της χώρας.

 

Το χαμόγελο αυτών των ανθρώπων όσο και των οικογενειών τους, είναι για εμάς η μεγαλύτερη ανταμοιβή!


ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

Μια πατάτα που φροντίζει για την απόλαυση και την υγεία μας!


Η πατάτα είναι για εμάς τους Έλληνες ένας θησαυρός για τη διατροφή μας. Πλούσια σε άμυλο, υδατάνθρακες και βιταμίνες, πρωταγωνιστεί σε παραδοσιακά πιάτα της κουζίνας μας και όχι μόνο. Ταυτόχρονα, εμείς πάντα θέλουμε στις αγορές μας να ξεχωρίζουμε και να διαλέγουμε τις καλύτερες πατάτες για το σπίτι μας, δίνοντας παραδοσιακά βάση στον τόπο προέλευσής τους.

 

Οι ποιοτικότατες φρέσκες πατάτες Καρπός φροντίδας παράγονται με τις πιο ορθές καλλιεργητικές πρακτικές, για να ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό Έλληνα καταναλωτή.

 

Έτσι, είναι εγγυημένα μια επιλογή ιδανική για εμάς και τη φροντίδα της οικογένειάς μας!