Μουσταρδολεμονάτες πατάτες φούρνου

Υλικά για 6 άτομα:

  • 2 ½ κιλά πατάτες Καρπός Φροντίδας
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνι νερό ή ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (περίπου 2 ζουμερά λεμόνια)
  • Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

 

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180οC.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους ή κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λεμόνι και τη ρίγανη και περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες ανακατεύοντας ελαφρά.
Ψήνουμε για 1 ώρα. Προσθέτουμε το λεμόνι να πάει παντού και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Όταν βγάλουμε τις πατάτες από το φούρνο τις πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.