Μοσχαράκι βραστό με πατάτες Kαρπός φροντίδας

Μια υπέροχη, πλούσια σε υγιεινά συστατικά σούπα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 120 λεπτά

 

Υλικά (Για 6 άτομα)

  • 1 κιλό κρέας μοσχάρι για κατσαρόλα (π.χ. ποντίκι ή ελιά)
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 5 πατάτες Καρπός φροντίδας κομμένες σε κύβους
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από ένα φρεσκοστιμμένο λεμόνι

 

Εκτέλεση
Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα να βράσει και ρίχνουμε το κρέας σε κύβους. Το αφήνουμε 4-5 λεπτά και το σουρώνουμε πετώντας το νερό.

 

Βάζουμε εκ νέου 1½ λίτρο νερό να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρέας, το κρεμμύδι, το καρότο, το μπαχάρι, το φύλλο δάφνης και βράζουμε μέχρι να αρχίζει να μαλακώνει το κρέας (περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο).

 

Προσθέτουμε την ντομάτα, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και το σέλινο, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά ακόμα.

 

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και δίνουμε μια βράση.

 

Σερβίρουμε με τον χυμό λεμόνι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.