Καναπεδάκια με πατάτες Καρπός φροντίδας και γαρίδες

Ένα θεσπέσιο finger food

 

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά

 

Υλικά (Για 6-8 άτομα)

  • 2 πατάτες Kαρπός φροντίδας
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. αλεύρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 2-3 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 6 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. άνηθο

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο φούρνο να μαγειρευτούν για 1 ώρα (αυτό μπορείτε να το κάνετε σε συνδυασμό με το ψήσιμο ενός άλλου φαγητού ακόμα και την προηγούμενη μέρα).

 

Αφού κρυώσουν οι πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε στο χονδρό τρίφτη.

 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη πατάτα, τον κρόκο του αυγού, το αλάτι, το πιπέρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.

 

Σε ένα καθαρό πάγκο πασπαλίζουμε με το αλεύρι και απλώνουμε το μείγμα της πατάτας. Αλευρώνουμε πάλι απαλά από πάνω και κόβουμε δίσκους διαμέτρου με τη βοήθεια ενός κουπάτ ή ενός ποτηριού.

 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και μαγειρεύουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά. Τις αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι. Τις κόβουμε σε κομματάκια και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

 

Καθαρίζουμε το αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Τοποθετούμε μέσα τα δισκάκια πατάτας και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια θερμοκρασία, ώστε να γίνουν τραγανά.

 

Σερβίρουμε το κάθε ένα με λίγο τυρί κρέμα από πάνω, λίγη γαρίδα και πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Μπορούμε για ποικιλία να χρησιμοποιήσουμε και καπνιστό σολομό ή κάποιο αλλαντικό.