Γευστικό ταξίδι στο Περού

Ένα πιάτο με πατάτες και… αέρα Λατινικής Αμερικής

 

Πολλοί λαοί της λατινικής Αμερικής αγαπάνε ιδιαίτερα τις πατάτες, επειδή είναι μια οικονομική και ταυτόχρονα απολαυστική διατροφική επιλογή. Έτσι, αν θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι στη γεύση του Περού, μπορείτε να εμπνευστείτε από την κουζίνα της χώρας, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο πιάτο με τηγανιτές πατατούλες Καρπός φροντίδας, αγκαλιασμένες τρυφερά με νόστιμο, σπιτικό πέστο.

 

Στο Περού φτιάχνουν ένα πέστο με σπανάκι και λάδι, που λέγεται “tallarines verdes”. Δεν βάζουν κουκουνάρια, γιατί είναι σπάνια και με απαγορευτικό κόστος και συνήθως το σερβίρουν με ψητές πατάτες. Για να φτιάξετε εσείς πέστο, χρησιμοποιήστε σπανάκι κι ελαιόλαδο, μαζί με βασιλικό, κρεμμύδια, σκόρδο και στραγγιστό γιαούρτι.

 

Πειραματιστείτε και καλή σας όρεξη!