Φριτάτα !

Μια ευφάνταστη ομελέτα με πατάτα

 

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 μέτριο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτά μισοφέγγαρα
  • 2 πατάτες Καρπός φροντίδας, καθαρισμένες, κομμένες σε κυβάκια και βρασμένες για 10 λεπτά
  • 1 κόκκινη και μια πράσινη πιπεριά, κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8 αυγά
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2-3 κ.σ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, ακόμα και φέτα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ρίγανη

 

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που να μπορεί να μπει στο φούρνο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα λαχανικά μας και τα μαγειρεύουμε (4-5 λεπτά) μέχρι να μαραθούν.

 

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το μαϊντανό και λίγο αλάτι. Τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μαζί με τις πατάτες και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 10 δευτερόλεπτα. Όταν η ομελέτα αρχίσει να φουσκώνει στα πλαϊνά, πασπαλίζουμε με το τυρί.

 

Βάζουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180◦C για 15 λεπτά, μέχρι η ομελέτα μας να δέσει και να φουσκώσει.

 

Αν δεν έχουμε τηγάνι που να μπαίνει σε φούρνο, αδειάζουμε τα λαχανικά από το τηγάνι σε ένα μέτριο ταψάκι, ρίχνουμε μετά τα αυγά από πάνω να πάνε παντού και ψήνουμε κανονικά σε προθερμασμένο φούρνο.

 

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη ρίγανη.