Ένας πληθωρικά ηδονικός Πουρές Πατάτας

Ένας πληθωρικά ηδονικός Πουρές Πατάτας

Μια φανταστική συνταγή με πατάτες Καρπός φροντίδας, από το Cucina Caruso του Δημήτρη Παπαζυμούρη

 

Ο Δημήτρης Παπαζυμούρης είναι ο άνθρωπος πίσω από το πολύ πετυχημένο ιστολόγιο “Cucina di Caruso”. Εκεί συγκεντρώνει τις δικές του αγαπημένες συνταγές και μοιράζεται όλα όσα αγαπάει σχετικά με το καλό φαγητό.

 

Μια τέτοια συνταγή είναι και ο καταπληκτικός Πουρές Πατάτας του βραβευμένου chef Μιχάλη Νουρλόγλου. Ένας πουρές που για να γίνει σωστά “οφείλει κανείς να ξεκινήσει από καλή και ασφαλή πρώτη ύλη”. Έτσι, ο Δημήτρης Παπαζυμούρης επέλεξε στη δική του εκδοχή να δημιουργήσει χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τις φρέσκες πατάτες του Καρπού φροντίδας!

 

Χαρακτηριστικά της συνταγής
Μια σχετικά απαιτητική τεχνικά συνταγή κυρίως σε σχέση με τον εναλλακτικό απλοϊκό τρόπο που κάνουμε πουρέ. Στην πραγματικότητα δεν έχει κάτι δύσκολο. Θα σας πάρει περί την 1½ ώρα, με εσάς να ασχολείστε από πάνω για την μισή ώρα στην πραγματικότητα, αλλά θα σας ταλαιπωρήσει λίγο με το ξεφλούδισμα της καυτής πατάτας. Εκεί το βασικό μυστικό είναι μια πετσέτα κουζίνας ή ένα θερμομονωμένο γάντι, για να την κρατάτε με το ένα χέρι.

 

Μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε γευστικά στοιχεία στον συγκεκριμένο πουρέ, όπως τρούφα, μοσχοκάρυδο, πάπρικα, ή κάποιο πράσινο αρωματικό κλπ αλλά σας συστήνω να μείνετε στην αγνή γεύση πατάτας, τουλάχιστον την πρώτη φορά που θα τον φτιάξετε. Γιατί η έντασή της είναι αυτή που ξαφνιάζει στη γεύση!

 

Διαδικασία παρασκευής

1. Πλένετε τις πατάτες
Πλένετε καλά απ’ έξω τις πατάτες και καθαρίζετε τα φλούδια τους από το χώμα, με ειδικό γάντι (καταπληκτική πατέντα, να πάρετε!) ή την άγρια πλευρά από ένα σφουγγαράκι. Προσοχή: Δεν τις ξεφλουδίζετε!!!

 

Δείτε τη συνέχεια εδώ