Αλμυρά μάφιν με πατάτες Καρπός φροντίδας

Ένα πρωτότυπο και εντυπωσιακό snack

 

Για 12 μέτρια μάφιν
Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 35 λεπτά

 

  • 3 πατάτες Καρπός φροντίδας
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κ.σ. απαλή μουστάρδα
  • 4 αυγά
  • 4-5 φέτες μπέικον κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί π.χ. παρμεζάνα ή γραβιέρα
  • Aλάτι και λευκό πιπέρι
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 35 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να σιγοβράζει το νερό).

 

Στραγγίζουμε και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα τις πατάτες για 10 λεπτά.

 

Τρίβουμε τις πατάτες σε ένα χονδρό τρίφτη ή τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

 

Σε ένα μπολ σπάζουμε τα αυγά, τα 2/3 τυρί, προσθέτουμε το γάλα, τις τριμμένες πατάτες, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ελαφρά.

 

Σε μια μέτρια φόρμα για μάφιν βάζουμε χάρτινες θήκες για μαφιν και ραντίζουμε μέσα σε κάθε μία με ελαιόλαδο. Μοιράζουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε πάνω από κάθε μάφιν με το τριμμένο τυρί και το μπέικον.

 

Ψήνουμε για 35 λεπτά στη μέση του φούρνου.

 

Αφήνουμε να καθίσουν 5 λεπτά και σερβίρουμε.