Αφράτα πάνκεϊκ από πατάτες Καρπός φροντίδας

Ελαφριά και πρωτότυπη συνταγή που περιμένει να της δώσετε τη γεύση που προτιμάτε

 

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά

 

Υλικά για 4 άτομα (16-18 μέτρια πάνκεϊκ)

  • 300 γρ. τελικό βάρος από βρασμένες και πολύ καλά λιωμένες πατάτες (περίπου 3 μέτριες πατάτες)
  • 80 γρ. αλεύρι φαρίν απ (που φουσκώνει μόνο του)
  • 2 αυγά
  • 125 ml γάλα
  • 3-4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. τσάιβ (σχινόπρασσο) ή φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και λευκό πιπέρι

 

Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη πολύ καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για 20 λεπτά σκεπασμένος με διαφανή μεμβράνη.

 

Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο, και αφού ζεσταθεί ελαφρώς, αφήνουμε από μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από τον χυλό. Αφήνουμε ένα με ενάμιση λεπτό να πάρει χρώμα και να φουσκώσει το κάθε πάνκεϊκ και το γυρνάμε με μια σπάτουλα.

 

Αφήνουμε να μαγειρευτούν και από την άλλη πλευρά για περίπου ένα λεπτό και βγάζουμε τα πάνκεϊκ σε ένα πιάτο. Κάνουμε το ίδιο με όλο το μείγμα. Θα πρέπει το εσωτερικό τους να είναι αφράτο και ψημένο.

 

Σερβίρουμε με αλμυρές γεύσεις, π.χ. τριμμένο τυρί, μπέικον, ελιές, καπνιστό σολομό, ή γλυκές γεύσεις, όπως μέλι, σιρόπι σφενταμιού, ή ουδέτερες, όπως γιαούρτι, φρούτα, παπαρουνόσπορους, ξηρούς καρπούς κ.τ.λ.

 

Μπορούμε επίσης να δώσουμε γεύση μέσα σε κάθε πάνκεϊκ προσθέτοντας το υλικό που επιθυμούμε ψιλοκομμένο μέσα στο χυλό την τελευταία στιγμή πριν τα ψήσουμε.