7 κόλπα για τραγανά Hash Browns

Ετοιμαστείτε για ένα πεντανόστιμο πρωινό ή brunch

 

Στην ιστορία των Hash Browns έχουμε ήδη αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο μας. Τώρα ήρθε η ώρα να μοιραστούμε μαζί σας και μερικά απλά μυστικά, που εγγυώνται ότι θα δημιουργήσετε αυτό το ξεχωριστό πιάτο πατάτας σωστά! Ακολουθήστε τα και είναι σίγουρο ότι όσοι δοκιμάσουν τα σπιτικά σας Hash Browns θα ενθουσιαστούν…

 

  1. Τρίψτε τις πατάτες. Μπορείτε να το κάνετε σε ένα τρίφτη, καλύτερα όμως να χρησιμοποιήσετε έναν πολυκόφτη (Food Processor) για να έχετε μακρύτερα και πιο ομοιόμορφα κομμάτια πατάτας.
  2. Ξεβγάλτε καλά τις πατάτες. Για την ακρίβεια πρέπει να τις μουλιάσετε στο νερό, προκειμένου να απελευθερωθεί μια ποσότητα άμυλο. Αυτό βοηθά να αποφύγετε την ύπαρξη ωμών σημείων μεταξύ των τραγανών εξωτερικών στρωμάτων της πατάτας.
  3. Στύψτε τις πατάτες με όλη σας τη δύναμη, ώστε να στεγνώσουν καλά. Αυτό θα κάνει τη διαφορά στην τελική τραγανότητα των Hash Browns που φτιάχνετε.
  4. Χρησιμοποιήστε καρυκεύματα σε ικανοποιητική ποσότητα. Ένα καλό καρύκευμα θα δώσει γεμάτη γεύση στα Hash Browns.
  5. Το βούτυρο κάνει τη διαφορά. Το να λιώσετε βούτυρο και να απομακρύνετε τα στερεά κομμάτια του γάλακτος σημαίνει ότι οι πατάτες σας θα μαγειρευτούν μέσα στο βούτυρο. Μην διστάσετε να προσθέσετε και λίγο ακόμα, αν οι πατάτες κατά το μαγείρεμα σταματήσουν να τσιτσιρίζουν.
  6. Προτιμήστε αντικολλητικό σκεύος. Θα σας διευκολύνει αφάνταστα στην όλη προετοιμασία των Hash Browns.
  7. Μην τις αγγίζετε. Τουλάχιστον για λίγο. Αφήστε τις πατάτες κατά το μαγείρεμα να πάρουν το καφετί χρώμα τους και να γίνουν τραγανές πριν τις αναποδογυρίσετε.

 

Πηγή: www.bonappetit.com